Friday, 21 December 2012

CONTEST : Kind of boy/girl that I'm attracted to by Syeera Hrif

          

Assalammualaikum.

Okey see the banner above lol speaking ._. hahaha merapu lebih lol. Ni first time join kontes. Eh, yeke? Lantak. Yang penting aku join dah ni trolol. Bagi sesiapa yang nak join, boleh tekan banner untuk ke link segmen tersebut. Oke jugak ada kontes ni, kalau tak aku taktahu aku nak lelaki jenis cemana. Alih-alih tengok bias, "aku nak perangai macam dia." heh lol. K merepek. Start sekarang sebelum merapu aku bertambah melarat.

1- Nak yang macam Kim Myungsoo haha ._.

Lol oke tu merepek. Memang tak sah kalau setiap post aku merepek alahai. K ni serious ._.

1- Semestinya beragama sebab boleh mendidik dan membimbing aku lebih baik. Serta kuat keimanan.

2- Hormat orang sebab aku konfem 100% benci orang yang kurang ajar dengan parents, orang yang lebih tua dari dia or lagi muda. Yang penting hormat orang.

3- Boleh buat aku sentiasa happy and sentiasa ada kat sisi aku di saat aku sedih atau apa jua mood aku.

4- Tak romantik sangat sebab aku geli lelaki yang sebut ayat jiwang lol. 

5- Boleh respect hak aku seadanya. Tak kisah apa citarasa aku.

6- Oke ni memang aku nak sangat ada kat lelaki tu, mysterious tapi ada side macam budak-budak hahahaha macam cool jeh haha ._.

7- Pandai layan budak kecik sebab aku kureng nak melayan budak kecik lol. 

8- Pandai main gitar or piano. Sebab dia boleh ajar aku hahaha.

9- Pandai masak heh. Sebab aku tak berapa nak rajin eratkan hubungan dengan kuali, periuk semua perlatan memasak di dapur ._.

10- Suka pakai kameja omg seriously aku memang melt nampak lelaki pakai kameja. Tambah pulak dia lipat lengan dia hahahaha omg ._.

11- Ada taste sama macam aku? Errmm, suka baca novel, komik, dengar lagu ._.

12- Lelaki tak hisap rokok ! Alahai tolonglah, aku memang tak suka lelaki jenis tu. Tapi tak termasuk ayah aku sebab beliau pun hisap rokok hahaha ._.

13- Tak banyak cakap? Low profile lah haha. Dia macam jenis yang suka simpan rahsia dia and just cerita dekat orang yang percayai jeh.

14- Suka dengar perbualan aku atau cerita aku. Then, kasi pendapat *thumbs up* ._.

15- Tahu malu lol. Maksud aku, jenis yang tak suka pakai seluar pendek. Haaaa, menutup aurat luls ._.

16- Adab mesti ada ! Pertuturan kena jaga. Tak kiralah dia cakap dengan kawan dia or what tapi mesti ada ayat respect kat setiap perkataan yang dia lontarkan.

17- Tak cemburu buta -_- tak payah nak spy aku keluar dengan siapa sebab aku ni jenis yang setia heh lol yeke? ._.

18- Tak panas baran. Cool sudah. Jangan ikut sangat kat hati nak marah atau tengking aku atas sebab perkara yang kecik jeh.

19- Ambil berat pasal aku dan buat apa saja demi aku ._.

20- Aku taktahu kenapa tapi aku suka lelaki yang ada mata yang cantik omg hahaha. Mula dah aku bayang Myungsoo punya mata xD

21- Suka ketawa even benda tu perkara kecik pun hahahaha. Aku memang senang nak ketawa tahap gaban ni ._.

22- Yang pandai cipta lagu lol haha komposer ._. omg k sebab aku nak dengar lelaki nyanyi satu lagu ciptaan dia untuk aku.

23- Ada lesen motor and kereta hahahaha. Senang bawak aku pergi shopping lolol ._.

24- Suka dessert - Ice-cream, chocolate etc. Sama macam aku.

25- Suka bagi aku goosebumps lolol ._. and aku suka semua perempuan attracted kat dia tapi dia pandang aku sorang jeh haha dah macam scenario pulak heh.

26- Suka gigit bibir lol habit aku tu. Macam sexayyy jeh hahahahaha k merepek ._.

27- Bukan jenis yang kikis harta orang. 

28- Bertanggungjawab.

29- Tak mudah putus asa dan akan berusaha untuk dapatkan apa yang dia nak tanpa meminta bantuan orang lain.

30- Aku tak suka lelaki yang 'control macho'. Normal and be himself.

31- Tinggi? Lol takdelah tinggi mana lebih kurang tinggi aku or aku paras bahu dia ._.

32- Kuat merajuk hahaha comel jeh aku rasa tapi takdelah yang kuat merajuk sampai taknak jumpa aku seminggu or sebulan -_-

33- Pandai memujuk sebab aku kalau sekali dah marah, memang forever aku nak elok balik.

34- Positif. Berfikiran terbuka, matang, mempunyai matlamat untuk masa hadapan.

35- Jujur ! Whoaaa, ni penting ._. Setia pun salah satu untuk menjaga perhubungan.

36- Pandai beatbox dan rap hahahahahaha.

37- Yang bersukan? Lol aku suka badminton and bowling ._.

38- Haaaa, disebabkan aku ni memang suka self-cam sensorang, so normal aku nak cari lelaki yang suka photography. Cool. K. Cool. Dan. Aku. Akan. Terpikat. Dekat. Lelaki. Tu.

39- Suka pakai topi heh. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA entah lah tapi aku suka kalau lelaki pakai topi, sambil tu ada camera tergantung kat leher omg hahahahaha dah melt ._.

40- Pelik, tapi aku suka lelaki kalau nervous, dia suka ketuk jari dia dekat meja or gigit gigi dia sendiri. Cemana? Lol entah takkan aku nak demo lol. Faham-faham jelah.

41- Suka buat aku tertanya-tanya haahaaa. Suka buat surprise lah ni.

42- Bak kata mak aku, kalau lelaki yang pakai cincin kat jari manis dia and jam, nampak cool and aku 100% setuju sebab aku pun suka lelaki macam tu hahaha ._.

43- Muka blur sometimes tapi cute hahahahaha k aku dah bayang Myungsoo lagi ._.

44- Pandai fesyen? Lol aku tak kesah pandai ke tak tapi mesti pandai jaga penampilan. Kuku kena potong, rambut kena kemas, baju bergosok lol. Kinda hard sebab aku tak suka selekeh.

45- Aku tak suka lelaki rambut panjang.

46- Lelaki yang fokus and concentrate pada sumting yang betul-betul dia nak selesaikan masalah tu. Oke, nampak cool hahaha.

47- Ada pekerjaan yang bagus. Mestilah kan ._.

48- Oh haaa, pandai main basketball pun aku suka hahahahaha.

49- Aku tak suka lelaki yang suka puji diri sendiri. Kinda annoying sebab tak semua orang perfect ._.

50- Ikhlas dan menghargai pemberian orang lain.

51- Berjimat cermat. Tak boros sebab aku jenis yang macam tu.

52- Tak kedekut and suka sedekah. 

53- Pembersih. Harap maklum. Aku tak suka pengotor ._.

54- Jarang senyum hahaha. Well, lelaki macam ni ada karisma sebab sekali dia senyum, memang... aku cair ._.

55- Ada batas pergaulan dengan bukan muhrim. Termasuk dengan aku.

56- Aku tak suka lelaki yang cakap kuat-kuat. Macam menjerit lol. Memekak jeh.

57- Aku tak suka lelaki yang suka buat bunyi tikus tu lol. Yang pandang perempuan lain sedangkan aku kat depan dia ohmaigyujiji. Reject !

58- Ego tak tinggi so bolehlah tenangkan aku sebab ego aku tinggi. Aku susah nak maafkan orang lain ._.

59- Percaya aku dan suka cerita semua masalah dia dekat aku. Sebab aku suka lelaki yang anggap aku ni macam kawan dia tapi tetap special dekat hati dia.

60- Bangun cepat and tak tinggal solat.

Aku ingat nak buat 30 jeh tadi. Entah tetiba kat characteristic nombor 29 banyak characteristics yang aku nak mucul kat kepala hahahaha.

Tag :
Jiaa 
Hanim
Nurul

Blah.

2 comments:

  1. here:) http://smoothieesgottafly.blogspot.com/2012/12/list-peserta-contestsegmensyeera.html

    ReplyDelete